Bactology – новият най-добър приятел на детските зъбки

24.08.2023 14:19:42

Bactology – новият най-добър приятел на детските зъбки

Наша отговорност като родители е да научим децата си на полезни навици.  Миенето на зъбките с четка и паста поне два пъти дневно е един от тях. То предпазва устната кухина от развитие на бактерии и гнилостни процеси. Елиминира лошия дъх и защитава от кариес. Така поне се говори. Истината обаче е, че сами по себе си четката и пастата не могат да сътворят всички тези чудеса. Те не са в състояние да премахнат фините остатъци от храна между зъбите. Дори упоритото търкане над достатъчните 2-3 минутки няма да помогне, а само би навредило на емайла. Тогава какво е решението? Е, сега ще ви кажем.

Замислете се какво яде

всекидневно вашето дете...

Най-любимото нещо на всяко дете са сладките храни – шоколади, бисквити, вафли, бонбони, чипсове, снаксове, кока-кола и други газирани напитки. Децата дотолкова са пристрастени към тях, че понякога ги консумират в промишлени количества. Няма какво да се лъжем, тези храни и напитки наистина са много вкусни, но, от друга страна, са изключително вредни за зъбите. Те са изградени от въглехидрати (захари), които са любима храна и на патогенните микроорганизми. Консумацията им води до производството на киселини, които разрушават емайла. Натрупва се зъбна плака, развиват се кариеси, венците се възпаляват... Затова е много важно детето да избягва (доколкото е възможно) подобни вредни храни и да приема достатъчно витамини и минерали. 

Живите бактерии помагат,

от кариеси ни спасяват

През последните години пробиотиците се превърнаха в универсална хранителна добавка, която благоприятства организма на различни нива. Ежедневният им прием води до освобождаването на милиарди живи бактерии, които подобряват храносмилането и се справят с газовете, подутия корем и други стомашно-чревни разстройства. Но не само това. Те укрепват имунната система, особено крехка в детска възраст. Борят се и със затлъстяването.

Още една причина пробиотиците да са препоръчвани от педиатри по цял свят, е, защото свеждат до минимум риска от развитие на диабет, алергии, автоимунни заболявания и заболявания от аутистичния спектър. И разбира се, не трябва да забравяме, че именно те осигуряват основна защита (наред с четката и пастата за зъби) срещу заболяванията на устната кухина. 

60% от децата до 8-годишна възраст имат кариеси. Процентът е твърде висок, за да го подминем. Вместо да стоим и да се надяваме, че нашите деца ще са от 40-те процента със здрави зъбки, можем да сторим нещо по въпроса. 

Но какво става в устата

и как се случват чудесата?

Устната кухина се явява входната врата, през която микроорганизмите влизат в нашето тяло. Оттам те могат да се разпространят във всяка клетка, орган или система. Бактерии, вируси, гъбички... – поглъщаме ги най-вече с храната и при общуването си с различни хора, а особено често децата ги поглъщат чрез играчките, които вкарват в устата си. Да, нехигиенично е, но има ли дете, което не го е правило? 

За щастие, пробиотичните бактерии идват на помощ. Те вършат своите чудеса през целия ден, дори и докато спим. Проникват в зъбите и венците и взаимодействат с останалите микроорганизми. Влизат в бой с лошите бактерии и ги нокаутират. Редуцират плаката, стопират развитието на кариес и елиминират лошия дъх, а след това ползотворното им действие продължава по целия стомашно-чревен тракт. 

Правилния пробиотик изберете,

здраве на децата си подарете!

И тук, разбира се, идва въпросът: как да изберете правилния пробиотик? На българския пазар се предлагат най-различни пробиотични добавки. Те се различават по щамовете, които съдържат, както и по формата си – капсули, таблетки, сашета... Що се отнася до децата, определено можем да кажем, че капсулите не са най-подходящите. 

Приличат на лекарства и детето се мръщи при вида им. А и те не са най-удачният пробиотик за орална хигиена, защото се поглъщат и разтварят чак в стомаха и червата. 

Bactology таблети в балансирана комбинация –

най-вкусната иновация!

Пробиотичните таблети в балансирана комбинация на Bactology са друго нещо! 

Разработени са в сертифицирана българска лаборатория и са минали всички тестове за контрол на качеството и безопасност. Формата им е привлекателна за децата, а освен това имат страхотен вкус на мляко с ванилия, който децата обожават. Те се дъвчат или смучат, което означава, че живите бактерии се освобождават незабавно, още в устната кухина, проникват в зъбите и венците и започват войната си с патогените. 

Още един плюс на Пробиотичните таблети на Bactology е, че съдържат цели четири пробиотични щама: Lactobacillus bulgaricus, Streptococcus thermophilus, Bifidobacterium infantis и Lactobacillus rhamnosus. Учените са установили, че именно родовете Lactobacillus и Streptococcus осигуряват най-добрата защита за зъбите и венците. Формулата на Bactology е обогатена още с телешка коластра, която действа като мощен имуностимулатор. Към нея е добавен и пребиотик инулин, който служи като храна на пробиотичните бактерии и също така подобрява усвояването на минералите, важни за поддържането на здрави зъби и венци. Препоръчителната доза е 1-2 таблетки всеки ден, след измиване на зъбите. Най-добре е да се приемат вечер преди лягане, за да може, докато ние спим, добрите бактерии да вършат своята работа. 

Пробиотичните таблети на Bactology са подходящи както за дечицата, така и за родителите. Те са перфектният продукт за диабетици и страдащи от лактозна непоносимост, защото съдържат под 4% лактоза и никаква захар.

А ето с какво още ни изненадват,

затова децата не спират да им се радват:

 • Способстват за изграждането на силен имунитет още от най-ранна детска възраст.
 • Оптимизират храносмилането.
 • Противодействат на запека, диарията, газовете и други форми на стомашен дискомфорт.
 • Подобряват усвояването на витамините и минералите, важни за развитието на детския организъм. 
 • Унищожават всички патогенни микроорганизми по пътя си, предпазвайки от гнилостни процеси в устната кухина и остри респираторни инфекции.
 • Елиминират лошия дъх.
 • Препоръчват се при антибиотично лечение и след него за възстановяване на микробния баланс.
 • Минимизират риска от развитие на диабет, алергии, автоимунни заболявания, затлъстяване, заболявания от аутистичния спектър
 • Подобряват настроението.
 • Помагат при пътуване, когато често се появява гадене или диария на пътешественика. Само една таблетка Bactology елиминира симптомите. 

За да има усмивка красива,

детето старателно трябва зъбките да измива!

Грижата за устната кухина е от първостепенно значение за всеки човек, а найважна е в ранна детска възраст, защото тогава се полага основата за една красива и здрава усмивка. Тя не е толкова трудна за постигане, просто трябва да следвате нашите съвети:

 1. Бъдете добър пример за вашите деца, като поддържате отлични хигиенни навици. Помнете, че те гледат и се учат от вас. 
 1. Изберете четка за зъби, която да е подходяща за деца и да е с меки влакна. След 6-годишна възраст може да започне използването на детска вода за уста за дезинфекция и на междузъбните пространства. 
 1. Учете децата си да мият старателно зъбките си, като почистват и езика. Не трябва да натискат венците, за да не ги разранят. 
 1. Миенето на зъбките трябва да става минимум два пъти на ден (сутрин и вечер), а най-добре след всяко хранене. 
 1. Поне два пъти годишно посещавайте стоматолог, за да следите състоянието на зъбките. 
 1. Обръщайте внимание на начина на хранене на детето. Уверете се, че получава необходимите витамини и минерали.
 1. Приемайте Bactology пробиотични таблети в балансирана комбинация поне веднъж дневно след измиване на зъбките.

Ако спазвате нашите препоръки, красивата и здрава детска усмивка е гарантирана!

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Beauty and Health

Beauty and Health

Bactology – новият най-добър приятел на детските зъбки

Bactology – новият най-добър приятел на детските зъбки

Наша отговорност като родители е да научим децата си на полезни навици. Миенето на зъбките с четка и паста поне два пъти дневно е един от тях. То предпазв Наша отговорност като родители е да научим децата си на полезни навици. Миенето на зъбките с четка и паста поне два пъти дневно е един от тях. То предпазв 2023-08-24T14:24:19+03:00 Bactology – новият най-добър приятел на детските зъбки

<p><span style="font-weight: 400;">Наша отговорност като родители е да научим децата си на полезни навици.&nbsp;&nbsp;</span><span style="font-weight: 400;">Миенето на зъбките с четка и паста поне два пъти дневно е един от тях. То предпазва&nbsp;</span><span style="font-weight: 400;">устната кухина от развитие на бактерии и гнилостни процеси. Елиминира лошия дъх и&nbsp;</span><span style="font-weight: 400;">защитава от кариес. Така поне се говори. Истината обаче е, че сами по себе си четката и&nbsp;</span><span style="font-weight: 400;">пастата не могат да сътворят всички тези чудеса. Те не са в състояние да премахнат&nbsp;</span><span style="font-weight: 400;">фините остатъци от храна между зъбите. Дори упоритото търкане над достатъчните 2-3&nbsp;</span><span style="font-weight: 400;">минутки няма да помогне, а само би навредило на емайла. Тогава какво е решението?&nbsp;</span><span style="font-weight: 400;">Е, сега ще ви кажем.</span></p> <p></p> <p class="text-aligncenter"><b>Замислете се какво яде</b></p> <p class="text-aligncenter"><b>всекидневно вашето дете...</b></p> <p><span style="font-weight: 400;">Най-любимото нещо на всяко дете са сладките храни &ndash; шоколади, бисквити, вафли,&nbsp;</span><span style="font-weight: 400;">бонбони, чипсове, снаксове, кока-кола и други газирани напитки. Децата дотолкова са&nbsp;</span><span style="font-weight: 400;">пристрастени към тях, че понякога ги консумират в промишлени количества. Няма какво&nbsp;</span><span style="font-weight: 400;">да се лъжем, тези храни и напитки наистина са много вкусни, но, от друга страна, са&nbsp;</span><span style="font-weight: 400;">изключително вредни за зъбите. Те са изградени от въглехидрати (захари), които са&nbsp;</span><span style="font-weight: 400;">любима храна и на патогенните микроорганизми. Консумацията им води до производството на киселини, които разрушават емайла. Натрупва се зъбна плака, развиват се кариеси, венците се възпаляват... Затова е много важно детето да избягва (доколкото е възможно) подобни вредни храни и да приема достатъчно витамини и минерали.&nbsp;</span></p> <p></p> <p class="text-aligncenter"><b>Живите бактерии помагат,</b></p> <p class="text-aligncenter"><b>от кариеси ни спасяват</b></p> <p></p> <p><span style="font-weight: 400;">През последните години пробиотиците се превърнаха в универсална хранителна&nbsp;</span><span style="font-weight: 400;">добавка, която благоприятства организма на различни нива. Ежедневният им прием води&nbsp;</span><span style="font-weight: 400;">до освобождаването на милиарди живи бактерии, които подобряват храносмилането и се&nbsp;</span><span style="font-weight: 400;">справят с газовете, подутия корем и други стомашно-чревни разстройства. Но не само&nbsp;</span><span style="font-weight: 400;">това. Те укрепват имунната система, особено крехка в детска възраст. Борят се и със затлъстяването.</span></p> <p></p> <p><span style="font-weight: 400;">Още една причина пробиотиците да са препоръчвани от педиатри по цял свят, е,&nbsp;</span><span style="font-weight: 400;">защото свеждат до минимум риска от развитие на диабет, алергии, автоимунни&nbsp;</span><span style="font-weight: 400;">заболявания и заболявания от аутистичния спектър. И разбира се, не трябва да забравяме, че именно те осигуряват основна защита (наред с четката и пастата за зъби) срещу заболяванията на устната кухина.&nbsp;</span></p> <p></p> <p><span style="font-weight: 400;">60% от децата до 8-годишна възраст имат кариеси. Процентът е твърде висок, за да&nbsp;</span><span style="font-weight: 400;">го подминем. Вместо да стоим и да се надяваме, че нашите деца ще са от 40-те процента&nbsp;</span><span style="font-weight: 400;">със здрави зъбки, можем да сторим нещо по въпроса.&nbsp;</span></p> <p></p> <p class="text-aligncenter"><b>Но какво става в устата</b></p> <p class="text-aligncenter"><b>и как се случват чудесата?</b></p> <p></p> <p><span style="font-weight: 400;">Устната кухина се явява входната врата, през която микроорганизмите влизат в&nbsp;</span><span style="font-weight: 400;">нашето тяло. Оттам те могат да се разпространят във всяка клетка, орган или система.&nbsp;</span><span style="font-weight: 400;">Бактерии, вируси, гъбички... &ndash; поглъщаме ги най-вече с храната и при общуването си с&nbsp;</span><span style="font-weight: 400;">различни хора, а особено често децата ги поглъщат чрез играчките, които вкарват в устата&nbsp;</span><span style="font-weight: 400;">си. Да, нехигиенично е, но има ли дете, което не го е правило?&nbsp;</span></p> <p></p> <p><span style="font-weight: 400;">За щастие, пробиотичните бактерии идват на помощ. Те вършат своите чудеса през&nbsp;</span><span style="font-weight: 400;">целия ден, дори и докато спим. Проникват в зъбите и венците и взаимодействат с&nbsp;</span><span style="font-weight: 400;">останалите микроорганизми. Влизат в бой с лошите бактерии и ги нокаутират. Редуцират&nbsp;</span><span style="font-weight: 400;">плаката, стопират развитието на кариес и елиминират лошия дъх, а след това&nbsp;</span><span style="font-weight: 400;">ползотворното им действие продължава по целия стомашно-чревен тракт.&nbsp;</span></p> <p></p> <p class="text-aligncenter"><b>Правилния пробиотик изберете,</b></p> <p class="text-aligncenter"><b>здраве на децата си подарете!</b></p> <p></p> <p><span style="font-weight: 400;">И тук, разбира се, идва въпросът: как да изберете правилния пробиотик? На&nbsp;</span><span style="font-weight: 400;">българския пазар се предлагат най-различни пробиотични добавки. Те се различават по&nbsp;</span><span style="font-weight: 400;">щамовете, които съдържат, както и по формата си &ndash; капсули, таблетки, сашета... Що се&nbsp;</span><span style="font-weight: 400;">отнася до децата, определено можем да кажем, че капсулите не са най-подходящите.&nbsp;</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Приличат на лекарства и детето се мръщи при вида им. А и те не са най-удачният&nbsp;</span><span style="font-weight: 400;">пробиотик за орална хигиена, защото се поглъщат и разтварят чак в стомаха и червата.&nbsp;</span></p> <p></p> <p class="text-aligncenter"><b>Bactology таблети в балансирана комбинация &ndash;</b></p> <p class="text-aligncenter"><b>най-вкусната иновация!</b></p> <p></p> <p><b><i>Пробиотичните таблети в балансирана комбинация на Bactology</i></b> <span style="font-weight: 400;">са друго нещо!&nbsp;</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Разработени са в сертифицирана българска лаборатория и са минали всички тестове за&nbsp;</span><span style="font-weight: 400;">контрол на качеството и безопасност. Формата им е привлекателна за децата, а освен това имат страхотен вкус на мляко с ванилия, който децата обожават. Те се дъвчат или смучат, което означава, че живите бактерии се освобождават незабавно, още в устната кухина, проникват в зъбите и венците и започват войната си с патогените.&nbsp;</span></p> <p></p> <p><span style="font-weight: 400;">Още един плюс на </span><b><i>Пробиотичните таблети на Bactology</i></b><span style="font-weight: 400;"> е, че съдържат цели&nbsp;</span><span style="font-weight: 400;">четири пробиотични щама: Lactobacillus bulgaricus, Streptococcus thermophilus,&nbsp;</span><span style="font-weight: 400;">Bifidobacterium infantis и Lactobacillus rhamnosus. Учените са установили, че именно&nbsp;</span><span style="font-weight: 400;">родовете Lactobacillus и Streptococcus осигуряват най-добрата защита за зъбите и венците.&nbsp;</span><span style="font-weight: 400;">Формулата на</span><b><i> Bactology</i></b><span style="font-weight: 400;"> е обогатена още с телешка коластра, която действа като мощен&nbsp;</span><span style="font-weight: 400;">имуностимулатор. Към нея е добавен и пребиотик инулин, който служи като храна на&nbsp;</span><span style="font-weight: 400;">пробиотичните бактерии и също така подобрява усвояването на минералите, важни за&nbsp;</span><span style="font-weight: 400;">поддържането на здрави зъби и венци. Препоръчителната доза е 1-2 таблетки всеки ден,&nbsp;</span><span style="font-weight: 400;">след измиване на зъбите. Най-добре е да се приемат вечер преди лягане, за да може,&nbsp;</span><span style="font-weight: 400;">докато ние спим, добрите бактерии да вършат своята работа.&nbsp;</span></p> <p></p> <p><b><i>Пробиотичните таблети на Bactology</i></b><span style="font-weight: 400;"> са подходящи както за дечицата, така и за&nbsp;</span><span style="font-weight: 400;">родителите. Те са перфектният продукт за диабетици и страдащи от лактозна&nbsp;</span><span style="font-weight: 400;">непоносимост, защото съдържат под 4% лактоза и никаква захар.</span></p> <p></p> <p class="text-aligncenter"><b>А ето с какво още ни изненадват,</b></p> <p class="text-aligncenter"><b>затова децата не спират да им се радват:</b></p> <p></p> <ul> <li><span style="font-weight: 400;"> Способстват за изграждането на силен </span><b>имунитет </b><span style="font-weight: 400;">още от най-ранна детска възраст.</span></li> <li><span style="font-weight: 400;"> Оптимизират </span><b>храносмилането</b><span style="font-weight: 400;">.</span></li> <li><span style="font-weight: 400;"> Противодействат на </span><b>запека, диарията, газовете</b><span style="font-weight: 400;"> и други форми на стомашен&nbsp;</span>дискомфорт.</li> <li><span style="font-weight: 400;"> Подобряват усвояването на </span><b>витамините и минералите</b><span style="font-weight: 400;">, важни за развитието на&nbsp;</span>детския организъм.&nbsp;</li> <li><span style="font-weight: 400;">Унищожават всички патогенни микроорганизми по пътя си, предпазвайки от&nbsp;</span><b>гнилостни процеси</b><span> в устната кухина и остри </span><b>респираторни инфекции</b><span>.</span></li> <li><span style="font-weight: 400;">Елиминират </span><b>лошия дъх</b><span style="font-weight: 400;">.</span></li> <li><span style="font-weight: 400;"> Препоръчват се при </span><b>антибиотично лечение</b><span style="font-weight: 400;"> и след него за възстановяване на&nbsp;</span>микробния баланс.</li> <li><span style="font-weight: 400;">Минимизират риска от развитие на </span><b>диабет, алергии, автоимунни заболявания, з</b><b>атлъстяване, заболявания от аутистичния спектър</b><span>.&nbsp;</span></li> <li><span style="font-weight: 400;">Подобряват </span><b>настроението</b><span style="font-weight: 400;">.</span></li> <li><span style="font-weight: 400;"> Помагат при пътуване, когато често се появява </span><b>гадене или диария</b><span style="font-weight: 400;"> на&nbsp;</span>пътешественика. Само една таблетка <b>Bactology</b><span> елиминира симптомите.&nbsp;</span></li> </ul> <p></p> <p class="text-aligncenter"><b>За да има усмивка красива,</b></p> <p class="text-aligncenter"><b>детето старателно трябва зъбките да измива!</b></p> <p></p> <p><span style="font-weight: 400;">Грижата за устната кухина е от първостепенно значение за всеки човек, а найважна е в ранна детска възраст, защото тогава се полага основата за една красива и здрава&nbsp;</span><span style="font-weight: 400;">усмивка. Тя не е толкова трудна за постигане, просто трябва да следвате нашите съвети:</span></p> <p></p> <ol> <li><span style="font-weight: 400;"> </span><i><span style="font-weight: 400;">Бъдете добър пример </span></i><span style="font-weight: 400;">за вашите деца, като поддържате отлични хигиенни&nbsp;</span>навици. Помнете, че те гледат и се учат от вас.&nbsp;</li> </ol> <ol start="2"> <li><span style="font-weight: 400;"> </span><i><span style="font-weight: 400;">Изберете</span></i> <i><span style="font-weight: 400;">четка за зъби, която да е подходяща за деца</span></i><span style="font-weight: 400;"> и да е с меки влакна.&nbsp;</span>След 6-годишна възраст може да започне използването на детска вода за уста за дезинфекция и на междузъбните пространства.&nbsp;</li> </ol> <ol start="3"> <li><span style="font-weight: 400;"> </span><i><span style="font-weight: 400;">Учете децата си да мият старателно зъбките си</span></i><span style="font-weight: 400;">, като почистват и езика. Не&nbsp;</span>трябва да натискат венците, за да не ги разранят.&nbsp;</li> </ol> <ol start="4"> <li><span style="font-weight: 400;"> </span><i><span style="font-weight: 400;">Миенето на зъбките трябва да става минимум два пъти на ден</span></i><span style="font-weight: 400;"> (сутрин и&nbsp;</span>вечер), а най-добре след всяко хранене.&nbsp;</li> </ol> <ol start="5"> <li><span style="font-weight: 400;"> </span><i><span style="font-weight: 400;">Поне два пъти годишно посещавайте стоматолог</span></i><span style="font-weight: 400;">, за да следите състоянието&nbsp;</span>на зъбките.&nbsp;</li> </ol> <ol start="6"> <li><span style="font-weight: 400;"> </span><i><span style="font-weight: 400;">Обръщайте внимание на начина на хранене на детето</span></i><span style="font-weight: 400;">. Уверете се, че получава&nbsp;</span>необходимите витамини и минерали.</li> </ol> <ol start="7"> <li><span style="font-weight: 400;"> </span><b><i>Приемайте Bactology</i></b> <b>пробиотични таблети в балансирана комбинация</b><span style="font-weight: 400;"> поне&nbsp;</span>веднъж дневно след измиване на зъбките.</li> </ol> <p></p> <p><span style="font-weight: 400;">Ако спазвате нашите препоръки, красивата и здрава детска усмивка е гарантирана!</span></p>

Сравнение на продукти