15 септември наближава? Повишете имунитета на детето с Bactojoy

31.08.2022 15:06:40

15 септември наближава? Повишете имунитета на детето с Bactojoy

                 

Подсилете имунитета на детето преди първия училищен звънец

         

 

                Лятото вече е към своя край… Скоро ще удари първият училищен звънец. Децата ще се срещнат с приятелите си, с които не са се виждали цяло лято. Ще учат заедно, ще играят, ще се забавляват… Звучи прекрасно, нали? Но тръгването на училище или детска градина, колкото и да е вълнуващо за едно дете, крие в себе си и редица опасности, за които ние, като родители, трябва да бъдем подготвени.

 

            За децата и тяхната имунна система

 

            Изграждането на имунната система започва още от раждането. В майчината утроба бебето се намира в стерилната среда на амниотичната (околоплодна) течност. Тя го защитава, създавайки бариера за патогените. При раждането бебето излиза от стерилната среда и започва да се сблъсква с най-различни непознати микроорганизми – бактерии, вируси, гъбички… Лесно се разболява, защото все още няма защитните механизми, за да ги отблъсне. Те се създават постепенно. Преборването на всеки вирус или инфекция води до образуването на антитела, които ни предпазват при повторна среща с патогена. Лека-полека имунната система укрепва и към 15-годишна възраст тя се счита за вече изградена.

 

Замисляли ли сте се защо децата често се разболяват, след като тръгнат на детска градина или училище?

 

По света съществуват над 200 трилиона човешки вируса, а бактериите и останалите микроорганизми, които могат да ни разболеят, са още повече. Те виреят най-вече на места с висока концентрация на хора – точно такива са училищата и детските градини.

Всяко дете носи в класната стая непознати за другите патогени. И докато си играят заедно, докато си разказват за щурите си летни приключения, те си обменят микроорганизми. Хиляди вируси и бактерии се борят за надмощие и крехкият детски организъм лесно поддава. Един ден хлапето се събужда с хрема и болно гърло, а вечерта вече термометърът отмерва 38 °C. Историята от миналата година се повтаря – детето си остава вкъщи, а вие трябва да пуснете болничен, за да се грижите за него. Предписват му антибиотик, който пък води до диария и куп други нежелани реакции. Минават седмица или две… Вече оздравял, малчуганът се връща на училище и трябва да наваксва с учебния материал и домашните.

Неусетно идва краят на октомври и обявяват грипна епидемия. Заболеваемостта от коронавирус също се покачва. Детето отново е болно. Възпалено гърло, хрема, главоболие, висока температура, упорита кашлица – това са само малка част от симптомите и никой от тях не е безобиден. Личният лекар отново изписва антибиотик и праща детето вкъщи. Но прибирайки се у дома, хлапето заразява и останалите членове на семейството. И въпреки че детето обикновено бързо стъпва на крака, за възрастните му роднини това заразяване може да бъде фатално…

Спокойно, всичко това може да се избегне. Ще попитате как? С пробиотици!

 

Каква е връзката между пробиотиците и имунитета?

 

                Повечето хора си мислят, че пробиотиците имат положително въздействие единствено върху стомашно-чревния тракт. Е, време е да развенчаем този мит! Научно доказано е, че 80% от имунната система на един човек се намира в червата и точно оттам тръгват повечето заболявания. Затова е много важно да се погрижим за чревния микробиом на нашите деца. С приема на подходяща пробиотична добавка ние го захранваме с добри бактерии, способни да отблъснат всеки болестотворен микроорганизъм. При това ефектът е дълготраен. Редица проучвания доказват, че при малчуганите, приемали пробиотик още от ранна възраст, съществува по-малък риск от развитие на алергии, диабет, астма, затлъстяване, дерматологични и автоимунни заболявания. Затова си струва да вземете пробиотик още днес.

 

            Bactojoyнай-добрите пробиотици за деца на българския пазар!

               

            В асортимента си Bactojoy имат цели 3 продукта за деца – Bactojoy Babies and Kids, Пробиотични перли с млечен шоколад и Пробиотични таблети в балансирана комбинация. Всички са произведени в сертифицирана българска лаборатория, преминали са различни тестове за контрол на качеството и съдържат най-ценните пробиотични щамове за детския организъм. Нямат ГМО, консерванти, оцветители и други изкуствени съставки, напълно безопасни са за организма и са много, много вкусни! А най-голямото им преимущество пред повечето пробиотици е тяхната форма. Във вид на разтворими прахчета, таблетки за дъвчене или перлички, те са привлекателни за децата и лесно се усвояват от организма.

 

Bactojoy пробиотични перли с млечен шоколад

            Пробиотичните перли съдържат три щама полезни бактерии: Lactobacillus bulgaricus, Streptococus thermophilus и Bifidоbacterium infantis. Те са изсушени под формата на перлички и обвити в млечен шоколад. Дневната доза е една чаена лъжичка и може да се консумира самостоятелно или да се добави в кисело или прясно мляко, да се съчетае с овесени ядки или плодове. Така се получава една страхотна и здравословна закуска!

Bactojoy имат алтернатива и за тези дечица, които не бива да приемат захар – Bactojoy диетични пробиотични перли с натурален шоколад. В тях захарта е заменена с натуралните подсладители еритритол и стевия.

 

            Bactojoy Babies and Kids

            Bactojoy Babies and Kids е създаден специално за бебета и деца до 14-годишна възраст. Той събира в себе си цели 7 пробиотични щама: Lactobacillus bulgaricus, Lactobacillus rhamnosus, Lactobacillus casei, Lactobacillus acidophilus, Streptococcus thermophilus, Bifidobacterium infantis и Bifidobacterium breve.

Bactojoy Babies and Kids е под формата на сашета, които имат приятен млечно-ягодов вкус и могат да се разтворят във вода, сок, кърма, каша, прясно или кисело мляко. В едно саше се съдържа и необходимата дневна доза витамин D3 (холекалциферол), който е изключително важен за детския растеж и развитие. Той регулира усвояването на калция и фосфора в организма и способства изграждането на здрави кости и зъби. Дневният прием зависи от възрастта на малчугана. Деца до 2 години трябва да приемат по едно саше дневно, а над 2-годишна възраст – до 2 сашета.

 

            Bactojoy пробиотични таблети в балансирана комбинация

Пробиотичните таблети осигуряват най-добрата орална хигиена за вашето дете. Положителното им действие започва още в устната кухина и продължава по целия стомашно-чревен тракт. Съдържат четири щама живи бактерии: Lactobacillus bulgaricus, Lactobacillus rhamnosus, Bifidobacterium infantis и Streptococcus thermophilus. Пробиотичната формула е обогатена още с пребиотик инулин, който подобрява усвояването на минералите и служи за храна на добрите бактерии, както и с телешка коластра, която е мощен имуностимулатор и допълнително предпазва детския организъм от всякакви заболявания.

С приема на една таблетка вечер преди лягане, след миенето на зъбите, се освобождават милиарди добри бактерии, които предотвратяват развитието на гнилостни процеси, кариеси и пародонтоза в устната кухина. Възпират се вируси и инфекции на гърлото и дихателните пътища, които са най-често срещани именно при децата. Пробиотичните таблети имат много приятен вкус на мляко с ванилия, не съдържат захар и могат да се приемат и в случай на непоносимост към лактоза.

 

            А ето и още няколко ефекта от пробиотиците на Bactojoy:

 

  • Подобряват храносмилането.
  • Стимулират метаболизма и правилното усвояване на всички витамини и минерали, важни за детския растеж и развитие.
  • Противодействат на коликите, запека, диарията и други форми на стомашен дискомфорт.
  • Предотвратяват ААД (антибиотик-асоциирана диария). Важно е да се приемат по време на антибиотично лечение и след него, за да се възстанови балансът на чревната микрофлора.
  • Насърчават изграждането и поддържането на силен имунитет.
  • Предпазват организма от стомашно-чревни, пикочо-полови и респираторни заболявания.
  • Неизменен помощник са при пътуване, когато се появява гадене или т.нар. диария на пътешественика.
  • В дългосрочен план предотвратяват алергии, дерматологични и автоимунни заболявания, затлъстяване, диабет, астма.

 

15 септември наближава, а заедно с него и всички вирусни и бактериални заболявания, които върлуват из детските градини и училища. С пробиотиците на Bactojoy обаче няма от какво да се страхувате! Погрижете се за стомашно-чревната микрофлора на детето си още днес и изградете една силна имунна система, която да може да отблъсне всеки болестотворен микроорганизъм. 

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Beauty and Health

Beauty and Health

15 септември наближава? Повишете имунитета на детето с Bactojoy

15 септември наближава? Повишете имунитета на детето с Bactojoy

                 Подсилете имунитета на детето преди първия училищен звънец                           Лятото вече е към своя край… Скоро ще удари първи                  Подсилете имунитета на детето преди първия училищен звънец                           Лятото вече е към своя край… Скоро ще удари първи 2022-09-08T12:55:26+03:00 15 септември наближава? Повишете имунитета на детето с Bactojoy

<p><span>&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; </span><strong>&nbsp;</strong></p> <p><strong>Подсилете имунитета на детето преди първия училищен звънец</strong></p> <p><strong>&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; </strong></p> <p><span>&nbsp;</span></p> <p><span>&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; </span>Лятото вече е към своя край&hellip; Скоро ще удари първият училищен звънец. Децата ще се срещнат с приятелите си, с които не са се виждали цяло лято. Ще учат заедно, ще играят, ще се забавляват&hellip; Звучи прекрасно, нали? Но тръгването на училище или детска градина, колкото и да е вълнуващо за едно дете, крие в себе си и редица опасности, за които ние, като родители, трябва да бъдем подготвени.</p> <p>&nbsp;</p> <p>&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; <strong>За децата и тяхната имунна система</strong></p> <p>&nbsp;</p> <p>&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; Изграждането на имунната система започва още от раждането. В майчината утроба бебето се намира в стерилната среда на амниотичната (околоплодна) течност. Тя го защитава, създавайки бариера за патогените. При раждането бебето излиза от стерилната среда и започва да се сблъсква с най-различни непознати микроорганизми &ndash; бактерии, вируси, гъбички&hellip; Лесно се разболява, защото все още няма защитните механизми, за да ги отблъсне. Те се създават постепенно. Преборването на всеки вирус или инфекция води до образуването на антитела, които ни предпазват при повторна среща с патогена. Лека-полека имунната система укрепва и към 15-годишна възраст тя се счита за вече изградена.</p> <p>&nbsp;<img alt="" src="https://cdncloudcart.com/26377/files/image/20220806_134904-01.jpeg" /></p> <p><strong>Замисляли ли сте се защо децата често се разболяват, след като тръгнат на детска градина или училище?</strong></p> <p>&nbsp;</p> <p>По света съществуват над 200 трилиона човешки вируса, а бактериите и останалите микроорганизми, които могат да ни разболеят, са още повече. Те виреят най-вече на места с висока концентрация на хора &ndash; точно такива са училищата и детските градини.</p> <p>Всяко дете носи в класната стая непознати за другите патогени. И докато си играят заедно, докато си разказват за щурите си летни приключения, те си обменят микроорганизми. Хиляди вируси и бактерии се борят за надмощие и крехкият детски организъм лесно поддава. Един ден хлапето се събужда с хрема и болно гърло, а вечерта вече термометърът отмерва 38 &deg;C. Историята от миналата година се повтаря &ndash; детето си остава вкъщи, а вие трябва да пуснете болничен, за да се грижите за него. Предписват му антибиотик, който пък води до диария и куп други нежелани реакции. Минават седмица или две&hellip; Вече оздравял, малчуганът се връща на училище и трябва да наваксва с учебния материал и домашните.</p> <p>Неусетно идва краят на октомври и обявяват грипна епидемия. Заболеваемостта от коронавирус също се покачва. Детето отново е болно. Възпалено гърло, хрема, главоболие, висока температура, упорита кашлица &ndash; това са само малка част от симптомите и никой от тях не е безобиден. Личният лекар отново изписва антибиотик и праща детето вкъщи. Но прибирайки се у дома, хлапето заразява и останалите членове на семейството. И въпреки че детето обикновено бързо стъпва на крака, за възрастните му роднини това заразяване може да бъде фатално&hellip;</p> <p>Спокойно, всичко това може да се избегне. Ще попитате как? С пробиотици!</p> <p>&nbsp;</p> <p><strong>Каква е връзката между пробиотиците и имунитета?</strong></p> <p>&nbsp;</p> <p>&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; Повечето хора си мислят, че пробиотиците имат положително въздействие единствено върху стомашно-чревния тракт. Е, време е да развенчаем този мит! Научно доказано е, че 80% от имунната система на един човек се намира в червата и точно оттам тръгват повечето заболявания. Затова е много важно да се погрижим за чревния микробиом на нашите деца. С приема на подходяща пробиотична добавка ние го захранваме с добри бактерии, способни да отблъснат всеки болестотворен микроорганизъм. При това ефектът е дълготраен. Редица проучвания доказват, че при малчуганите, приемали пробиотик още от ранна възраст, съществува по-малък риск от развитие на алергии, диабет, астма, затлъстяване, дерматологични и автоимунни заболявания. Затова си струва да вземете пробиотик още днес.</p> <p>&nbsp;</p> <p>&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; <strong><em>Bactojoy</em></strong><strong> &ndash; </strong><strong>най-добрите пробиотици за деца на българския пазар!</strong></p> <p>&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;</p> <p>&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; В асортимента си <strong>Bactojoy </strong>имат цели 3 продукта за деца &ndash; <strong><em>Bactojoy Babies and Kids, </em></strong><strong><em>Пробиотични перли с млечен шоколад </em></strong>и<strong><em> Пробиотични таблети в балансирана комбинация. </em></strong>Всички са произведени в сертифицирана българска лаборатория, преминали са различни тестове за контрол на качеството и съдържат най-ценните пробиотични щамове за детския организъм. Нямат ГМО, консерванти, оцветители и други изкуствени съставки, напълно безопасни са за организма и са много, много вкусни! А най-голямото им преимущество пред повечето пробиотици е тяхната форма. Във вид на разтворими прахчета, таблетки за дъвчене или перлички, те са привлекателни за децата и лесно се усвояват от организма.</p> <p>&nbsp;<img alt="" src="https://cdncloudcart.com/26377/files/image/dsc_6558.jpg" /></p> <p><strong><em>Bactojoy </em></strong><strong><em>пробиотични перли с млечен шоколад</em></strong></p> <p>&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; <strong><em>Пробиотичните перли </em></strong>съдържат три щама полезни бактерии: <em>Lactobacillus bulgaricus, Streptococus thermophilus </em>и<em> Bifidоbacterium infantis</em>. Те са изсушени под формата на перлички и обвити в млечен шоколад. Дневната доза е една чаена лъжичка и може да се консумира самостоятелно или да се добави в кисело или прясно мляко, да се съчетае с овесени ядки или плодове. Така се получава една страхотна и здравословна закуска!</p> <p><strong>Bactojoy</strong> имат алтернатива и за тези дечица, които не бива да приемат захар &ndash; <strong><em>Bactojoy </em></strong><strong><em>диетични пробиотични перли с натурален шоколад</em></strong>. В тях захарта е заменена с натуралните подсладители еритритол и стевия.</p> <p>&nbsp;<img alt="" src="https://cdncloudcart.com/26377/files/image/img_7416.jpeg" /></p> <p>&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; <strong><em>Bactojoy Babies and Kids</em></strong></p> <p>&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; <strong><em>Bactojoy Babies and Kids</em></strong> е създаден специално за бебета и деца до 14-годишна възраст. Той събира в себе си цели 7 пробиотични щама: <em>Lactobacillus bulgaricus, Lactobacillus rhamnosus, Lactobacillus casei, Lactobacillus acidophilus, Streptococcus thermophilus, Bifidobacterium infantis </em>и<em> Bifidobacterium breve.</em></p> <p><strong><em>Bactojoy Babies and Kids</em></strong> е под формата на сашета, които имат приятен млечно-ягодов вкус и могат да се разтворят във вода, сок, кърма, каша, прясно или кисело мляко. В едно саше се съдържа и необходимата дневна доза витамин D3 (холекалциферол), който е изключително важен за детския растеж и развитие. Той регулира усвояването на калция и фосфора в организма и способства изграждането на здрави кости и зъби. Дневният прием зависи от възрастта на малчугана. Деца до 2 години трябва да приемат по едно саше дневно, а над 2-годишна възраст &ndash; до 2 сашета.</p> <p>&nbsp;<img alt="" src="https://cdncloudcart.com/26377/files/image/image000021.jpeg" /></p> <p>&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; <strong><em>Bactojoy пробиотични таблети в балансирана комбинация</em></strong></p> <p><strong><em>Пробиотичните таблети</em></strong> осигуряват най-добрата орална хигиена за вашето дете. Положителното им действие започва още в устната кухина и продължава по целия стомашно-чревен тракт. Съдържат четири щама живи бактерии: <em>Lactobacillus bulgaricus, Lactobacillus rhamnosus,</em> <em>Bifidobacterium infantis </em>и<em> Streptococcus thermophilus. </em>Пробиотичната формула е обогатена още с пребиотик инулин, който подобрява усвояването на минералите и служи за храна на добрите бактерии, както и с телешка коластра, която е мощен имуностимулатор и допълнително предпазва детския организъм от всякакви заболявания.</p> <p>С приема на една таблетка вечер преди лягане, след миенето на зъбите, се освобождават милиарди добри бактерии, които предотвратяват развитието на гнилостни процеси, кариеси и пародонтоза в устната кухина. Възпират се вируси и инфекции на гърлото и дихателните пътища, които са най-често срещани именно при децата. <strong><em>Пробиотичните таблети </em></strong>имат много приятен вкус на мляко с ванилия, не съдържат захар и могат да се приемат и в случай на непоносимост към лактоза.</p> <p>&nbsp;</p> <p>&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; <strong>А ето и още няколко ефекта от пробиотиците на </strong><strong><em>Bactojoy</em></strong><strong>:</strong></p> <p><strong>&nbsp;</strong></p> <ul> <li>Подобряват <strong>храносмилането</strong>.</li> <li>Стимулират <strong>метаболизма </strong>и <strong>правилното усвояване на всички витамини и минерали</strong>, важни за детския растеж и развитие.</li> <li>Противодействат на <strong>коликите, запека, диарията</strong> и други форми на стомашен дискомфорт.</li> <li>Предотвратяват ААД (<strong>антибиотик-асоциирана диария</strong>). Важно е да се приемат по време на антибиотично лечение и след него, за да се възстанови балансът на чревната микрофлора.</li> <li>Насърчават изграждането и поддържането на <strong>силен имунитет</strong>.</li> <li>Предпазват организма от <strong>стомашно-чревни, пикочо-полови и респираторни заболявания. </strong></li> <li>Неизменен помощник са <strong>при пътуване</strong>, когато се появява гадене или т.нар. диария на пътешественика.</li> <li>В дългосрочен план предотвратяват <strong>алергии, дерматологични и автоимунни заболявания, затлъстяване, диабет, астма</strong>.</li> </ul> <p>&nbsp;</p> <p>15 септември наближава, а заедно с него и всички вирусни и бактериални заболявания, които върлуват из детските градини и училища. С пробиотиците на <strong>Bactojoy </strong>обаче няма от какво да се страхувате! Погрижете се за стомашно-чревната микрофлора на детето си още днес и изградете една силна имунна система, която да може да отблъсне всеки болестотворен микроорганизъм.&nbsp;</p> <script>// <![CDATA[ (function() { document.write('<div id="cc-product-component-42"></div>'); var ccJs = document.createElement("script"), ccStyle = document.createElement("link"); ccStyle.rel="stylesheet"; ccStyle.type="text/css"; ccStyle.href="https://cdncloudcart.com/assets//global/css/embed.min.css"; document.head.appendChild(ccStyle); ccJs.type ="text/javascript"; ccJs.async = true; ccJs.src = "https://cdncloudcart.com/assets//global/js/Embed.min.js"; ccJs.onload = function() { new CloudCartEmbed({ url: 'https://bulgarbiotic.bg', product: 42, is_bundle: 0, parameters: {'template':"basic",'action':"cart",'font_size':"18",'display_sku':"1",'display_properties':"1",'display_description':"1",'display_quantity':"1"} }).init();sp }; document.head.appendChild(ccJs); })(); // ]]></script>

Сравнение на продукти